Nootdorp Nu: Winkel van Rie heeft vele gezichten

nootdorpNu creatief cafe stage Winkel van Rie

Door op het artikel te klikken, wordt deze groter.

Iets meer dan een jaar geleden opende de Winkel van Rie haar deuren aan de dorpsstraat in Nootdorp. De winkel biedt arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’. Het is in dat jaar uitgegroeid tot een gezellige winkel waar het bruist van de creativiteit. Achter in de winkel zijn twee werkplaatsen en een magazijn. In de houtwerkplaats worden meubeltjes opgeknapt en krijgen zo een tweede leven. Ook worden er producten gemaakt van pallethout zoals plantenbakken, bedden, rekjes, kerstbomen.

In de textielwerkplaats haken en breien deelnemers omslagdoeken, vestjes, rokjes, spreien. Daarnaast kunnen er eenvoudige naaiprojecten gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn zadeldekjes, tassen en kussens.

De winkel krijgt regelmatig opdrachten van mensen die een bepaald idee hebben maar in de gewone winkels niet kunnen slagen.

De winkel zamelt tweede handskleding en kleine meubels in om te verwerken in nieuwe producten. Omdat we zo veel mooie kleding binnen krijgen is een gedeelte van de winkel ingericht als tweede handskleding winkel. In de andere helft van de winkel verkopen we wol en handwerkproducten (van Pera en Pasha).

Naast de twee werkplaatsen is er nog een klussenbalie, waar je terecht kan voor klussen in huis en tuin. Een schilderijtje ophangen, heg knippen, onkruid weghalen en gras maaien zijn daar voorbeelden van.

Ten slotte heeft de winkel sinds kort een t-shirt printservice. Dat wil zeggen dat je met een eigen ontwerp of plaatje een t shirt kan laten bedrukken.

De Winkel van Rie is met deze diversiteit aan activiteiten een goede plek om te ontdekken waar je goed in bent en om te wennen aan werken.

Creatief Café

Vanaf oktober is aan deze activiteiten het Creatief Café toegevoegd. Op elke laatste vrijdag van de maand kun je in de Winkel langskomen van 19.30 tot 21.30 uur om aan je eigen werkstuk te werken. Creatief Café is voor iedereen die er thuis niet toe komt of die vast loopt bij het naaien of handwerken. Voor de gezelligheid mag je ook komen! Vanaf 2018 is het Creatief Café ook voor houtbewerking. Je betaalt 5 euro per keer en dan staat ons personeel klaar om je verder te helpen. De koffie of thee zal ook niet ontbreken.

Stage plaatsen

Naast de vaste medewerkers en de enthousiaste vrijwilligers heeft Winkel en Huis van Rie ook regelmatig stagiairs over de vloer. Soms voor een snuffelstage, soms voor een half jaar, maar altijd met veel plezier. Sinds kort zijn beide locaties van Rie dan ook een Erkend leerbedrijf. Het certificaat is afgegeven voor de volgende MBO opleidingen: persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, begeleider gehandicaptenzorg, begeleider specifieke doelgroepen en helpende Zorg en Welzijn. En VMBO leerwerktraject zorg, welzijn en sport. Door de erkenning kunnen de studenten een erkende stage lopen en veel ervaring opdoen met verschillende doelgroepen, want Huis en Winkel van Rie heeft geen doelgroepenbeleid, iedereen is welkom.

Via www.stagemarkt.nl kunnen de opleidingen ons vinden, maar als je interesse hebt, kom gewoon langs en proef de sfeer. We stellen het wel op prijs dat je daarvoor een afspraak maakt, zodat we de tijd voor je hebben. Kijk op www.huisvanrie.nl/stage of www.winkelvanrie.nl/stage voor meer informatie.