Lekker creatief bij CreaKids in Winkel van Rie

CreaKids Creatief knutselen in Nootdorp

Kinderen in groep 6, 7 en 8 kunnen na de zomervakantie hun creatieve ideeën laten sprankelen bij Winkel van Rie in de Dorpsstraat 49 in Nootdorp. CreaKids wordt op elke tweede en vierde maandag* van de maand georganiseerd met elke keer een ander thema, van 16:00 tot 17:30 uur. CreaKids gaat van start op 22 oktober. Voor alle data’s zie de Make & Take kalender.

Rosmary en Femke werken bij Winkel van Rie waar ze onder andere jongeren begeleiden om een werkritme te krijgen. Sommige jongeren stromen door naar de reguliere arbeidsmarkt maar andere jongeren hebben hun handen vol aan de beschutte werkplek. Tijdens een werkdag ontstond het idee om een plek aan te bieden voor basisschoolkinderen waar ze voor een klein budget lekker creatief bezig kunnen zijn. En zo ontstond CreaKids!

CreaKids creatief im Nootdorp

Rosmary en kinderen zijn druk bezig met een creatieve creatie

Volop ideeen!

Rosmary vertelt enthousiast: “tijdens onze paasworkshop van afgelopen jaar deden er ook een aantal kinderen mee, dit ging zo leuk dat we daar graag een vervolg aan willen geven. Er zijn genoeg ideeën”. Ze laat een jampotje zien dat op een originele manier bekleed is, maar er is veel meer. Een hangertje in de vorm van een schaap of Angry Bird, een fotolijstje met gemozaiekte steentjes of een olifant van strijkkralen. “Er zijn ook naaimachines en veel spijkerstof, dus kussens of andere projecten op de naaimachine kunnen ook gemaakt worden, dit lukt alleen niet in één middag.” volgens Rosmary. Zo te zien is er genoeg te doen voor kinderen die creatief zijn of willen worden. “We gaan ook samen met de kinderen op onderzoek uit wat voor leuks je nog meer in anderhalf uur kan maken en vragen ook om hun input”.

Femke vult nog aan: “je hoeft tijdens de workshop niet persé met het thema mee te doen, als een kind zelf met een idee komt dan kan dat uiteraard ook. We passen overal een mouw aan.”

Meedoen met CreaKids?

Is CreaKids ook iets voor jouw kind(eren)? Stuur dan een mail naar winkel@winkelvanrie.nl met de naam, het aantal kinderen en je telefoonnummer erin vermeld. Meedoen kan vanaf €7,50 per keer of €25 voor 4 keer middels een strippenkaart, dit is natuurlijk inclusief materiaal en wat lekkers voor tussendoor.

 

24 december en 25 februari is er geen CreaKids ivm de schoolvakanties